Drie meetings dit najaar om te praten over e-facturatie

einvoice vlaanderen

Markeer uw kalenders! Het centrale e-factureringsteam van de Vlaamse overheid organiseert dit najaar 3 evenementen over e-facturatie voor bedrijven en overheidsdiensten.

In overeenstemming met de Europese richtlijn 2014/55/EU moet de overheid nu in staat zijn om elektronische facturen te ontvangen en te verwerken. De Vlaamse overheid is een stap verder gegaan door haar leveranciers te verplichten alleen nog maar elektronische facturen te versturen.

In deze context heeft e-facturatie goede vooruitgang geboekt, maar er moet meer worden gedaan voordat het op grote schaal wordt toegepast.

E-facturatie Talkshows
Om bedrijven en lokale overheden aan te moedigen de stap naar e-facturatie te zetten, organiseert het centrale e-factureringsteam van de Vlaamse overheid dit najaar drie e-factureringsevenementen.
De evenementen zullen de vorm aannemen van talkshows, met gasten die hun ervaringen met e-facturatie zullen delen en vragen van het publiek zullen beantwoorden. 

Voor bedrijven: 2 en 28 oktober 2020
Deze evenementen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met het VOKA Vlaams-Brabant en VOKA Limburg netwerk van bedrijven en vinden plaats voor een publiek. Het zal ook mogelijk zijn om deze sessies online te volgen.
De organisatoren hopen ongeveer 150 bedrijven aan te trekken om deel te nemen aan dit evenement. Het doel? Het stimuleren van de volledige invoering van e-facturatie in bedrijven.

Voor de overheid: in november 2020
Het format zal hetzelfde zijn, maar dan voor de publieke sector. De organisatoren streven naar een publiek van 250 deelnemers. Het doel van dit evenement is om publieke organisaties te stimuleren om hun leveranciers te motiveren om hen e-facturen te sturen.

Deel dit artikel

Onze Partners