Vragen

Outsourcing

 • Is het noodzakelijk om via een tussenpersoon (service provider) te werken voor het uitreiken, ontvangen, verwerken en/of bewaren van elektronische facturen?

  Neen. Het is een mogelijkheid, maar geen verplichting, De belastingplichtige blijft wel alleen verantwoordelijk voor het uitreiken, ontvangen, verwerken en/of bewaren van de factuur. Het is dus aan te raden om duidelijke afspraken te maken met en garanties te vragen van de service provider.

 • Voor welke diensten kan ik beroep doen op een service provider (dienstverlener) ?

  Het is mogelijk om beroep te doen op diensten van een service provider zowel voor het uitreiken, ontvangen, verwerken en/of bewaren van de factuur. In dergelijk geval is het aan te raden om duidelijke afspraken te maken met en garanties te vragen van de service provider.

 • Zal er een uitwisselingsplatform tussen leveranciers en klanten ter beschikking gesteld worden door de overheid? ?

  Neen.

  Een platform te bieden voor de uitwisseling tussen alle soorten spelers, is niet deel van de bevoegdheden van de overheid. Maar PEPPOL heeft wel als doel om uiteindelijk de uitwisseling tussen alle soorten stakeholders te generaliseren. Lees meer onder rubriek "factureren naar het overheid".