PEPPOL BIS Billing versie 2.0 dooft uit

ai

In de laatste nieuwsflits van het e-Invoicing team van de Vlaamse Overheid worden de modaliteiten van de uitfasering van de vorige versie van Peppol BIS BILLING (2.0) voor Vlaamse entiteiten aangekondigd.

Eerst en vooral wordt er bevestigd dat sinds 1 januari 2020, e-facturen moeten voldoen aan het nieuwe Peppol BIS BILLING (3.0) profiel. In tegenstelling tot de vorige versie, zijn deze vereisten volledig afgestemd op de Europese norm voor e-facturatie (EN16931).

Omwille van de specifieke context van de uitrol van Peppol in Belgiƫ hebben de leveranciers en de IT-sector meer tijd gekregen om zich aan te passen aan het nieuwe standaard. Ondertussen is deze standaard voldoende ingeburgerd. Daarom is er beslist om de ontvangst van e-facturen gebaseerd op de vorige versie van Peppol BIS BILLING binnen enkele maanden niet meer te ondersteunen.

Verzenders die toch nog gebruik maken van vorige versie Peppol BIS Billing 2.0 contacteren bij voorkeur zo spoedig mogelijk hun Peppol Access Punt en/of software leverancier.

Deel dit artikel

Onze Partners