Hermes vanaf nu beschikbaar

Doel

A B C
hello

We zijn er : u kunt nu al uw klanten e-facturen sturen, ongeacht of ze al dan niet uitgerust zijn om ze te verwerken. Indien nodig zal het Hermes platform deze converteren naar PDF. Dat is één obstakel minder voor de verspreiding van e-facturatie!

We hebben het u al verteld in dit artikel: het Hermes-platform is ontwikkeld om een link te leggen tussen bedrijven die al in staat zijn om gestructureerde elektronische facturen te versturen en bedrijven die de stap nog niet hebben gezet. 

Na de lancering van Mercurius is dit een nieuw obstakel voor de veralgemening van e-facturatie! 

Ben Smeets, Directeur-generaal van het Directoraat-Generaal Digitale Transformatie, merkt op:

" Door de lancering van Hermes wil de FOD Beleid en Ondersteuning haar missie om e-facturatie te bevorderen kracht bijzetten. Hermes moedigt leveranciers aan om facturen in XML-formaat te versturen, omdat ze er nu zeker van zijn dat elke Belgische onderneming de mogelijkheid heeft om deze te ontvangen in een toegankelijk formaat."

Hoe kunnen we daar gebruik van maken?

Hermes is gratis beschikbaar voor elke Belgische onderneming die haar uitgaande facturatie wil vergemakkelijken.

Om het te gebruiken, moet de afzender :

  • in staat zijn om elektronische facturen te versturen die voldoen aan de Europese norm.
  • de gebruiksvoorwaarden van Hermes accepteren (sommige IT-aanbieders ondersteunen de praktische aspecten van deze eis) 

Om er meer over te weten

Een tussentijdse oplossing

Net als Mercurius is Hermes een tussentijdse oplossing, ontworpen om de overgang van papieren facturering of e-mail naar daadwerkelijke elektronische facturering te vergemakkelijken. 

Door het volume van de in omloop zijnde e-facturen te vergroten, zal het ook de IT-sector stimuleren om de noodzakelijke hulpmiddelen voor automatische factuurverwerking te ontwikkelen en op de markt te brengen tegen een prijs die voor bedrijven betaalbaar is.

Als alle bedrijven eenmaal zijn uitgerust voor het verzenden en ontvangen van e-facturen, zal Hermes een welverdiend pensioen kunnen nemen! 

Deel dit artikel

Onze Partners