Hoe ?

U hoeft geen IT-specialist te zijn om te e-factureren. Voor iedere onderneming bestaat er een oplossing. 

De mogelijkheden om te e-factureren kun je onderverdelen in 4 categoriëen:

- van mailbox naar mailbox: bijvoorbeeld een e-mail sturen met een PDF in bijlage.

- van software naar software:  leverancier en klant gebruiken hetzelfde softwarepakket of gebruiken hetzelfde standaardformaat om elektronische berichten uit te wisselen.

- van serviceprovider naar software: leverancier en klant gebruiken een verschillende software of gebruiken een ander standaardformaat om elektronische berichten uit te wisselen. De service provider zorgt ervoor dat de klant het bericht in het juiste formaat ontvangt.

- van serviceprovider naar serviceprovider: leverancier en klant gebruiken een verschillende software of gebruiken een ander standaardformaat om elektronische berichten uit te wisselen. De service providers zorgen ervoor dat de leverancier een bericht kan sturen naar de klant ongeacht het formaat en dat de klant het bericht kan ontvangen, ongeacht het formaat. 

Facturen die via een webportaal worden verstuurd en/of opgehaald maken ook een omweg via één of meerdere service provider waardoor iedere partij ongeacht het formaat facturen kan versturen of ontvangen.