Billit wint e-FA award in categorie 'intermediaire actoren'

Doel

IT

<Tom Van Gaever – Medeoprichter>

We zijn een e-facturatieplatform. Concreet wil dat zeggen wat we voor ondernemers, kleine zelfstandigen, eenmanszaken, schrijnwerkers, loodgieters – de k in de kmo, zeg maar – proberen om voor hen tijd terug te winnen. Hoe doen we dat? Heel eenvoudig. Verkoopfacturen, aankoopfacturen, banktransacties… Eigenlijk alles wat de boekhouder komt vragen aan het einde van het kwartaal, dat proberen wij voor te bereiden met een heel eenvoudige tool die ondernemers eigenlijk maximaal een paar minuten per dag moeten gebruiken.

<Victor Kerremans – Business development manager>

Bij verandering komen heel wat twijfels naar boven. Stap één was de ondernemers gaan overtuigen van het belang van de e-factuur, dat Peppol-netwerk gaan introduceren. Maar kant twee van het verhaal is ook de boekhouders meekrijgen. Waar dat we vaak vroeger stuitten op het feit dat een boekhouder heel weigerachtig stond ten opzichte van digitalisering – dat zijn personen die toch heel graag die papieren facturen nog binnenkrijgen – merken we nu, x aantal jaar later, dat ook die boekhouders langs hun kant beginnen inzetten op digitale tools. Zoiets kunnen wij alleen maar gaan aanmoedigen.

<Tom Van Gaever – Medeoprichter>

De resultaten zijn fantastisch. We hadden niet beter kunnen dromen, zeg maar. We hebben personeel aangeworven om aan de vraag van de klanten te kunnen voldoen. Er is eigenlijk één grote rode draad door heel dat verhaal en dat is het versturen van e-facturen. Dat is eigenlijk verviervoudigd tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar en die trend zet zich sterk voort. We merken dus dat er enorm veel interesse is in de voordelen van de e-factuur en daar zetten we natuurlijk volop op in.

<Victor Kerremans – Business development manager>

Hoe leuk zou het zijn mocht elke ondernemer in België, binnen Europa, en elke boekhouder langs zijn kant inzien welk nut en welke waarde een e-factuur heeft. Dat zou enorm ferm zijn. We zijn er vandaag nog niet, maar wij gaan als bedrijf daar zeker het onderste uit de kan blijven halen om iedereen te blijven ondersteunen in die digitalisering.

Deel dit artikel

Onze Partners