Hoe kan ik meer facturen ontvangen via Hermes?

alt

Profiteert u al van een eenvoudigere en snellere facturatie dankzij de Hermes-tool? Wilt u uw leveranciers aanmoedigen om u te volgen bij de overgang naar 100% elektronische facturering? Volg de gids!

Overstappen naar e-facturatie kost tijd: u moet niet alleen de juiste tools inzetten, processen en organisatie intern aanpassen, maar ook en vooral uw contacten overtuigen van de voordelen van volledig geautomatiseerde facturatie! Dit is vaak de meest delicate fase.

Gelukkig worden er hulpmiddelen ingezet om de remmen te verwijderen en de overgang naar veralgemeende e-facturatie te beginnen! Dankzij Hermes kunnen uw leveranciers u al gestructureerde facturen sturen, ondanks het feit dat u nog niet over een geautomatiseerde verwerkingstool beschikt. U kunt ook de conversie naar het leesbare equivalent en de routering ervan volgen via de Track & Trace-functionaliteit. 

Dankzij deze tussenstap zijn uw leveranciers u tegen de tijd dat u zelf bent overgestapt op e-facturatie een stap voor. U ontvangt dan meteen het grootste deel van uw facturen in het juiste formaat. Er wordt geen tijd verspild!

Een e-mail klaar voor gebruik! Moedig uw leveranciers aan om vandaag nog de sprong te wagen! Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een standaard e-mail ontworpen om naar leveranciers te sturen die u nog steeds facturen sturen per directe e-mail of op papier.

Waarom? Om die leveranciers die daartoe in staat zijn te informeren zodat ze u via Hermes XML-facturen kunnen opsturen en om zo veel mogelijk leveranciers te overtuigen om de overstap naar elektronische facturering te maken. 

Overtuig uw leverancier van het nut van Hermes door een e-mail te sturen met de onderstaande boodschap!

Betreft: Verzoek omtrent de verzending van uw facturen

Beste leverancier,

Onze organisatie is begonnen met een conversie naar elektronische facturatie. In de nabije toekomst hopen we de volledige verwerking van onze facturen te kunnen automatiseren en zo kostbare tijd te kunnen besparen. 

Laat uw facturatietool u toe om facturen in XML-formaat te versturen?

We kunnen ze nog niet automatisch verwerken. In de tussentijd nodigen wij u uit om gebruik te maken van het Hermes dienst. Dit is een volledig gratis instrument, opgezet door de Federale overheid en toegankelijk voor elk Belgisch bedrijf. 

Hermes ontvangt de Peppol BIS BILLING facturen (XML-formaat volgens de Europese norm) die verstuurd worden naar Belgische bedrijven die ze nog niet automatisch kunnen verwerken, zet ze om in hun PDF-equivalent en stuurt ze per e-mail. Hierdoor kunt u uw uitgaande elektronische facturering veralgemenen. U hoeft geen complexe multi-channel facturatie meer te beheren.

Hoe Hermes gebruiken?

Is uw organisatie nog niet klaar om facturen in XML-formaat te versturen?

We raden u sterk aan om ons voorbeeld te volgen, zodat we kunnen profiteren van de voordelen van elektronische facturering voor onze toekomstige uitwisselingen. Hermes helpt u daarbij! Van zodra u uw facturen in XML-formaat (Peppol BIS BILLING) kunt versturen kunt u al uw Belgische klanten op één en dezelfde manier bereiken. Niets belet u om u reeds te registreren als Hermes-gebruiker, in afwachting van de activering van de uitgaande elektronische facturatie.

Zodra u gestructureerde facturen in XML-formaat kunt versturen, kunt u deze gebruiken om de verwerking van al uw facturen te versturen en te volgen. Ook aan uw klanten die nog niet zijn overgestapt op elektronische facturatie. 

Hoe Hermes gebruiken?

Deel dit artikel

Onze Partners